Queixo azul elaborado con leite de vaca e cabra 100% galego. Sabor suave, con notas lixeiramente picantes e algo amargas se o penicilio está moi desenvolvido. A cabra, da raza “Saanen”, proporciona un bouquet moi agradable.
Ingredientes: Leite pasteurizado de vaca e cabra, sal, cloruro cálcico, callo, fermentos lácticos e Penicilium roqueforti.
Alérxenos: Lácteos.
Información nutricional (por 100 g): Enerxía (Kj/KCAL) 1623/392, graxas 33,2 g (das que saturadas 20,78 g), hidratos de carbono 2,4 g (dos que azucres <0,1 g), proteínas – g, sal 0,20 g.
Peso e presentación: aprox. 500 g en envase plástico e cartón.
Maridaxe: Viños tintos reserva, incluso viños doces e vermú.
Queixaría: Quesería Prestes, S.L. (Vilalba, Lugo).
Conservar en frío.