Lentella beluga

Orixe: Canadá

Grao moi pequeno semiesférico. Pel de cor negra brillante pola presenza de antocianinas e interior amarelo. Ten o maior valor proteínico de todas as lentellas (23%). Destaca tamén o seu contido en hidratos de carbono (50%) fibra (10%), potasio, fósforo, ferro e vitaminas B1 e B6. Trala cocción perde parte da cor negra pero conserva o bagazo.

Recomendacións: Pode utilizarse para calquera potaxe de legumes pero resalta o seu uso para sopas e ensaladas. Cocción durante 1 hora (ou 25 minutos a presión).

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair /  Cambiar )

Google photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google. Sair /  Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair /  Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: