Arroz longo Delta do Ebro

Orixe: Cataluña (España)

Cultívase na paraxe protexida e zona de especial protección para as aves (ZEPA) do Delta do Ebro.  Ten un sabor máis intenso que o arroz común ou redondo. Caracterízase polo grao alongado de cor uniforme máis ou menos branca. Ten unha proporción de amilosa entorno ao 22% polo que require máis auga para o cociñado, dando como resultado un grao elástico, firme e solto polo que é o máis utilizado nas preparacións salgadas. De cocción rápida sempre queda solto e enteiro.

Recomendacións: Ideal para ensaladas e guarnicións. Cocer e 15 a 17 minutos.

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair /  Cambiar )

Google photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google. Sair /  Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair /  Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: